Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Flæk auberginen på langs, og rids ned i kødet med en kniv.
Kom godt med olivenolie, salt og krydderblanding ned i ridserne, pak dem ind i folie eller bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand, og kog stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.
Rul fiskefiletterne sammen fra hale mod hoved, gnid dem med lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og krydr godt med salt og peber.
Pluk pak choy ud i blade, og skyl dem godt.
Lav en marinade ved at piske ca. 1 god spsk. olivenolie pr. kuvert, salt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft sammen i en lille skål. Der må godt være godt knald på hvidløg og citron.
Vend pak choyen grundigt rundt i marinaden.
Sæt nu fisken ind i ovnen, under pladen med auberginer, og bag ca. 10-15 min.
Når auberginen er mør, hakker du dem til en grov puré med en kniv. Det er en smagssag, om man vil fjerne skindet først, men man kan sagtens spise det.
Vend auberginepuré sammen med de drænede linser, og smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret auberginepuré i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå og marineret pak choy ved siden af.
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
Kundekommentarer ()