0
Bagt ising/rødspætte med kikærter i krydret tomat og grønkål

Bagt ising/rødspætte med kikærter i krydret tomat og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vandflåede tomatermezze krydderi
1 min.
Kikærter i tomat

Start med at dræne kikærter for vand.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter kikærter og krydderiblanding et minut eller to, og tilsæt så de flåede tomater. Krydr med lidt salt, og lad det hele simre under låg stille og roligt i ca. 15 min.

isingfilet
5 min.
Fisk

Rul fiskefileterne fra hale mod hoved, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt.

Læg fileterne i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min.

glaskålvalnøddekernergrønkål
15 min.
Grønt

Skyl grønkål grundigt, og rib den af stilkene. Skær den i grove strimler.

Skræl glaskål, og skær det i små tern.

Varm en pande op ved høj varme. Rist først valnødderne i 2-3 min., til de har taget farve uden at branke. Tag dem af panden igen.

Varm panden op igen på fuldt blus, tilsæt en smule olie, og steg grønkålen hårdt og kort i ca. 2 min. Krydr med en smule salt.

Hak valnødderne med en kniv.

Vend glaskål, grønkål og valnødder sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret fisken på en dyb tallerken, og kom tomat og kikærter over. Kom kålblandingen ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?