0
Bagt skærising/rødspætte med kimchikål, nudler og avokado

Bagt skærising/rødspætte med kimchikål, nudler og avokado

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
blomkålkimchi krydderiblanding
1 min.
Blomkål

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft - og sæt en stor gryde godt saltet vand over, til at koge nudler i.

Skyl blomkålen og pluk den ud i buketter. Snit buketterne super tyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Kom skiverne op i en skål, tilsæt kimchikrydderierne sammen med lidt olie og god eddike og vend godt rundt. Lad det trække til servering.

skærisingfilet uden skind
5 min.
Ising

Gnid fiskefiletterne med lidt olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber og rul dem fra hale til hoved. 

Sæt rullerne i et ildfast fad og bag fisken i ovnen til de er møre - ca. 15 min.

forårsløgavokadolime
15 min.
Grønt

Fjern stenen i avokadoen og skær kødet ud i mundrette bidder. Vend dem med fintrevet limeskal og lime saft. Krydr med salt.

Fjern top og rod på forårsløgene, skær dem i mundret længde og steg dem på en mellemvarm pande i lidt olivenolie, til de har taget godt med farve og er blevet møre. Ca. 5 min.

nudler
20 min.
Nudler

Kog nudlerne efter anvisning på pakken - til de er al dente. Vend dem med en smule olivenolie når de er færdige.

peanuts
30 min.
Anretning

Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom avokado, peanuts og forårsløg ovenpå og tilsidst blomkålen.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
899 kcal
Fedt:
47,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
72,8 g
heraf sukkerarter:
2,9 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
43,4 g