0
Bagt isingfilet med romescosauce, romanesco og gremolata

Bagt isingfilet med romescosauce, romanesco og gremolata

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 8-12 minutter.

Romanesco: Skær bunden af kålen og fjern evt. blade - kom kålen i et ildfast fad og dryp med lidt olivenolie - krydr med salt og peber - bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Gremolata: Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

Romescosauce: Skær alt frugtkødet af peberfrugterne og skær det i tern af ca. 1 x 1 cm. Rist tynde skiver af det sidste hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt og sauter ved jævn varme uden de tager farve men er møre og søde. Tilsæt tomat skåret i tern og lad det hele simre sammen med lidt citronsaft og romescokrydderiet i ca. 15 min. under låg. (tilsæt evt. lidt vand efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og tomater og peberfrugter er helt møre blendes det hele sammen med ristede mandler og et par generøse splash ekstra jomfru olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender og blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olie i bunden - dryp lidt olivenolie og citronsaft over og bag ved 200 grader i 4 minutter - tag ud og fordel nu gremolaten over fisken - sæt dem tilbage i ovnen og bag i yderligere 2-3 minutter - server straks.

Anretning: Kom romesco’en i en skål og kom det bagte kål ovenpå – dryp med god olivenolie og drys med lidt salt og peber. Server fisken i fadet du bagte dem i!

Romescokrydderi fra ASA indeholder: 30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 14% urtebouillon, 5% cayenne, 5% chili flager, 1% safran

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?