0
Bagt knoldselleri med grünkern og ricotta
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleri
1 min.
Knoldselleri

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær top og rod af selleriet, skræl det med en kartoffelskræller, og skær det ud i stænger på ca. 1x3 cm.

Vend stængerne med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre.

grünkern
5 min.
Grünkern

Kom kernerne op i en gryde, og dæk dem med rigeligt vand og et skud salt.

Kog stille og roligt i ca. 15-20 min., til de er møre.

citronglaskålæblerbredbladet persille
10 min.
Grønt

Skræl glaskålet, og skyl æblet. Skær begge dele i tern.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Bland æble- og kåltern sammen i en skål, sammen med godt med fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Dræn kernerne for overskydende vand, og bland dem i en skål med de bagte selleri og persillestilkene. Smag til med lidt salt, og et par dråber olivenolie.

Smør en god klat ricotta ud på en tallerken, krydr med lidt salt og godt med friskkværnet peber, og kom grünkern og selleri ovenpå.

Slut af med æble/kålblanding og persilleblade.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?