0
Bagt knoldselleri med ricotta, fennikel og perlebyg

Bagt knoldselleri med ricotta, fennikel og perlebyg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

knoldselleriVaavishkaa krydderi
1 min.
Selleri

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl selleriet, og skær det ud i grove tern. Vend ternene med lidt olivenolie og krydderblandingen. Bag sellerriternene på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre.

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Kog den i ca. 15 min.

citronFennikelrødt æblebasilikum
15 min.
Grønt

Skyl æble og fennikel, og snit begge dele i tynde strimler, gerne på et mandolinjern.

Vend begge dele sammen i en skål med et godt skud citronsaft.

Pluk basilikum ud i blade, og skær dem igennem et par gange med en kniv.

30 min.
Anretning

Smør ricottaen ud i bunden af en tallerken, og krydr den med lidt friskværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

Vend selleri og perlebyg sammen, og anret det ovenpå ricottaen.

Slut af med at komme fennikelblanding og basilikum på. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Vaavishkaa krydderi indeholder:

75% gurkemeje, 20% sort peber, 5% cayenne

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?