0
Krydderbagt kulmule i grov salat med speltkerner, grape og broccoli

Krydderbagt kulmule i grov salat med speltkerner, grape og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
imam bayaldi krydderiblandingkulmule
1 min.
Spelt og kulmule

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. 

Kom spelt i en gryde med rigeligt vand og lidt salt, og kog den i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad spelten dryppe af i en sigte i et par minutter.

Gnid fisken i lidt olivenolie, krydderblandingen og lidt salt. Sæt den i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte fadet i ovnen.

broccolirød grapefrugtrosinerskalotteløgdild
10 min.
Grønt

Skyl broccoli, og skær det ud i grove buketter. Tag gerne godt med stok med.

Skræl skalotteløg, og skær det i super tynde ringe.

Skræl grapefrugten, skær den i skiver, og derefter i mundrette bidder.

Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Kom broccoliet op i en gryde, dæk bunden med vand, og tilsæt lidt salt. Damp broccoli under låg i ca. 5-7 min., til det er mørt med lidt bid.

Sæt fisken i ovnen, og bag ca. 12-16 min., til den er mør.

30 min.
Anretning

Vend skalotteløg, grapestykker, rosiner og dildstilke sammen med spelt, og smag det til med lidt salt og lidt olivenolie.

Anret det i bunden af en dyb tallerken med stykker af bagt fisk, broccoli og dildblade ovenpå. Slut gerne af med et par dråber god olivenolie over retten!

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.