Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom spelt i en gryde med rigeligt vand og lidt salt, og kog den i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad spelten dryppe af i en sigte i et par minutter.
Gnid fisken i lidt olivenolie, krydderblandingen og lidt salt. Sæt den i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte fadet i ovnen.
Skyl broccoli, og skær det ud i grove buketter. Tag gerne godt med stok med.
Skræl skalotteløg, og skær det i super tynde ringe.
Skræl grapefrugten, skær den i skiver, og derefter i mundrette bidder.
Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Kom broccoliet op i en gryde, dæk bunden med vand, og tilsæt lidt salt. Damp broccoli under låg i ca. 5-7 min., til det er mørt med lidt bid.
Sæt fisken i ovnen, og bag ca. 12-16 min., til den er mør.
Vend skalotteløg, grapestykker, rosiner og dildstilke sammen med spelt, og smag det til med lidt salt og lidt olivenolie.
Anret det i bunden af en dyb tallerken med stykker af bagt fisk, broccoli og dildblade ovenpå. Slut gerne af med et par dråber god olivenolie over retten!
Velbekomme!
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften