0
Bagt kuller ”brandade” med pocheret hønseæg

Bagt kuller ”brandade” med pocheret hønseæg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Mælk, Muskatnød

Fremgangsmåde

Brandade: Kartoflerne skæres i rustikke tern og dækkes med vand sammen med hvidløg. Koges i ca. 25 min til de er helt møre. Kartoflerne drænes herefter for vand og "moses" sammen med smør, creme fraiche, hakket purløg salt, peber og muskatnød.

Kuller: Kuller fileten smøres med olivenolie, salt & peber og bages i ovnen ved 175 grader i 4-5 min. Træk nu skindet af fisken. Herefter plukkes fiskekødet i flager og vendes forsigtigt sammen med Kartoffelmassen, så fiskens flager forbliver så intakte som muligt og gir struktur til kartoffel massen.

Pocherede hønseæg:

4 stk økologiske hønseæg

1 dl eddike

0,6 l vand

Lidt salt

Slå de 4 æg forsigtigt ud i en skål. Vand og eddike bringes i kog og blusset slukkes. Pisk i vandet så der skabes cirkulation (en mini strømhvirvel), hæld nu æggene i mens strømhvirvlen kører og pocher (lige under kogepunktet) dem i ca. 3 min.

Fif: De pocherede æg kan evt. erstattes med almindelige blødkogte æg - hvis tiden er knap. Det færdige resultat bliver ens - MEN hvis man vil blære sig overfor sine gæster kan man forsøge sig med de pocherede æg.

Anretning: Som vist på billedet. Krydr æggene med salt og peber og top dem op med salat af agurker skåret i julienne og friskkværnet sort peber, god olivenolie og vinterportulak (eller anden sæsonkrydderurt) Pynt evt. med et par sprøde kartoffelchips.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?