0
Bagt kuller med cremet, saltet agurk, aubergine og ris

Bagt kuller med cremet, saltet agurk, aubergine og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginegræsk linsesuppe krydderiris, basmati
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær auberginen i tykke skiver, og drys dem med lidt salt, olivenolie og krydderiblandingen. Bred skiverne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.

Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.

agurkkullerfilet uden skind
10 min.
Agurker og fisk

Skær agurkerne i tynde skiver, og vend dem med et generøst skud salt. Lad dem ligge i en sigte og dryppe af indtil anretning.

Del fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt og friskkværnet peber, og bag dem i et smurt, ildfast fad nederst i ovnen i 12-15 min.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
20 min.
Yoghurt

Pil hvidløget, og riv det fint på et rivejern. Vend hvidløg op i yoghurten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bemærk, at du selv kan styre mængden af hvidløg, men der må gerne være godt med smag.

30 min.
Anretning

Vend de saltede agurker op i yoghurten. Anret risene i en dyb tallerken med fisken ovenpå, og aubergine og agurkesalat på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?