Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær auberginen i tykke skiver, og drys dem med lidt salt, olivenolie og krydderiblandingen. Bred skiverne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Skær agurkerne i tynde skiver, og vend dem med et generøst skud salt. Lad dem ligge i en sigte og dryppe af indtil anretning.
Del fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt og friskkværnet peber, og bag dem i et smurt, ildfast fad nederst i ovnen i 12-15 min.
Pil hvidløget, og riv det fint på et rivejern. Vend hvidløg op i yoghurten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bemærk, at du selv kan styre mængden af hvidløg, men der må gerne være godt med smag.
Vend de saltede agurker op i yoghurten. Anret risene i en dyb tallerken med fisken ovenpå, og aubergine og agurkesalat på siden.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften