Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær auberginen i tykke skiver, og drys dem med lidt salt, olivenolie og krydderiblandingen.
Bred skiverne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær agurkerne i tynde skiver, og vend dem med et generøst skud salt. Lad dem ligge i en sigte, og dryppe af indtil anretning.
Del fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt og friskkværnet peber, og bag dem i et smurt ildfast fad nederst i ovnen i 12-15 min.
Pil hvidløget, og riv det fint på et rivejern.
Vend det revne hvidløg op i yoghurten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bemærk, at du selv kan styre mængden af hvidløg, men der må gerne være godt med smag.
Vend de saltede agurker op i yoghurten.
Anret risene i en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå, og aubergine og agurkesalat på siden.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften