0
Bagt lange med cremet, saltet agurk, aubergine og ris

Bagt lange med cremet, saltet agurk, aubergine og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

auberginegræsk linsesuppe krydderiris, basmati
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær auberginen i tykke skiver, og drys dem med lidt salt, olivenolie og krydderiblandingen.

Bred skiverne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

agurklangefilet uden skind
10 min.
Agurker og fisk

Skær agurkerne i tynde skiver, og vend dem med et generøst skud salt. Lad dem ligge i en sigte, og dryppe af indtil anretning.

Del fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt og friskkværnet peber, og bag dem i et smurt ildfast fad nederst i ovnen i 12-15 min.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
20 min.
Yoghurt

Pil hvidløget, og riv det fint på et rivejern.

Vend det revne hvidløg op i yoghurten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bemærk, at du selv kan styre mængden af hvidløg, men der må gerne være godt med smag.

30 min.
Anretning

Vend de saltede agurker op i yoghurten.

Anret risene i en dyb tallerken med den bagte fisk ovenpå, og aubergine og agurkesalat på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
724 kcal
Fedt:
32,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
66,6 g
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
4,1 g
Protein:
37,7 g