Fremgang:
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Start med at skylle alle grøntsager grundigt i koldt vand.
3. Pluk løvstikke og hak bladene. Gem stilkene til kartoflerne, og gem et par blade til pynt.
4. Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i 12-15 minutter sammen med løvstikkestilkene.
5. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag et par minutter, del dem i tykke skiver og kom dem over i en skål. Vend med rigeligt god olivenolie, salt og peber samt hakket løvstikke.
6. Kom solsikkekernerne i et ildfast fad, og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader, til de er gyldne. Hak dem, eller knus dem let i en morter, og drys med lidt fint salt.
7. Skær melon i mundrette stykker uden skal og kerner.
8. Del salaten i mundrette bidder.
9. Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie. Riv citronskal (kun det gule) og kom i. Lad dressingen trække i 5-10 minutter.
10. Fold fisken på midten, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 min.
11. Riv pecorino på et rivejern.
12. Vend kartofler med revet ost, melon, salat samt halvdelen af de ristede solsikkekerner. Smag til med salt og peber.
Anretning: Som vist på billedet. Drys med de sidste hakkede solsikkekerner, og pynt med løvstikkeblade.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()