0
Bagt kuller med dukkah, dertil vandmelon, ristede solsikkekerner, nye kartofler, pecorino og løvstikke

Bagt kuller med dukkah, dertil vandmelon, ristede solsikkekerner, nye kartofler, pecorino og løvstikke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Sesam, Mælk, Kuller

Fremgangsmåde

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Start med at skylle alle grøntsager grundigt i koldt vand.

3. Pluk løvstikke og hak bladene. Gem stilkene til kartoflerne, og gem et par blade til pynt.

4. Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i 12-15 minutter sammen med løvstikkestilkene.

5. Lad kartoflerne dampe af i et dørslag et par minutter, del dem i tykke skiver og kom dem over i en skål. Vend med rigeligt god olivenolie, salt og peber samt hakket løvstikke.

6. Kom solsikkekernerne i et ildfast fad, og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader, til de er gyldne. Hak dem, eller knus dem let i en morter, og drys med lidt fint salt.

7. Skær melon i mundrette stykker uden skal og kerner.

8. Del salaten i mundrette bidder.

9. Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie. Riv citronskal (kun det gule) og kom i. Lad dressingen trække i 5-10 minutter.

10. Fold fisken på midten, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 min.

11. Riv pecorino på et rivejern.

12. Vend kartofler med revet ost, melon, salat samt halvdelen af de ristede solsikkekerner. Smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet. Drys med de sidste hakkede solsikkekerner, og pynt med løvstikkeblade.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?