0
Dukkah-bagt kuller med salat af nye kartofler, vandmelon, pecorino og løvstikke

Dukkah-bagt kuller med salat af nye kartofler, vandmelon, pecorino og løvstikke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersolsikkekerner
1 min.
Kartofler og løvstikke

Pluk løvstikke og hak bladene. Gem stilkene til kartoflerne, og gem et par blade til pynt.

Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i 12-15 minutter sammen med løvstikkestilkene.

Lad kartoflerne dampe af i et dørslag et par minutter, del dem i tykke skiver og kom dem over i en skål. Vend med rigeligt god olivenolie, salt og peber samt hakket løvstikke.

solsikkekerner
10 min.
Solsikkefrø

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom solsikkekernerne i et ildfast fad, og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader, til de er gyldne. Hak dem, eller knus dem let i en morter, og drys med lidt fint salt.

15 min.
Salat

Skær melon i mundrette stykker uden skal og kerner.

Del salaten i mundrette bidder.

Rør en dressing af lige dele citronsaft, sukker og olivenolie. Riv citronskal (kun det gule) og kom i. Lad dressingen trække i 5-10 minutter.

Riv pecorino på et rivejern.

Vend kartofler med revet ost, 1/3 af dukkah'en, melon, salat, dressing samt halvdelen af de ristede solsikkekerner. Smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skinddukkah
25 min.
Fisk

Fold fisken på midten, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys 2/3 af dukkah'en over fisken, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min.

solsikkekernerløvstikke
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de sidste hakkede solsikkekerner og løvstikkeblade.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?