Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 215 grader varmluft.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær kødet i små tern (gem 3/4 til saucen). Hak oliven og ristede pinjekerner i små stykker, og bland 1/4 af tomaterne sammen med pinjekerner, oliven, en klump blødt smør, lidt olivenolie og peber.
Fjern den nederste træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skyl aspargeserne, og kog dem i 2-3 min.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt. Kom fiskestykkerne i et smurt ildfast fad. Pres lidt citronsaft over fisken. Kom et generøst lag oliven-pinjekerne panade på hvert stykke fisk, og bag dem i ovnen ved 215 grader i 8-10 min. afhængig af tykkelse. Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.
Fiskefond (fra bunden af den bagte fisk), saft fra 1/2 - 1 citron og finthakket skalotteløg koges op, og gryden tages af blusset. 1/2-1 dl olivenolie piskes i, og kødet fra de sidste tomater tilsættes sammen med hakket purløg. Saucen smages til med salt og peber.
Kog pasta al dente i rigeligt godt saltet vand. Dræn vandet fra pastaen, og vend den med den lune sauce.
Som vist på billedet.
Bemærk, at billedet viser spaghetti, men du får lækre fettuccine i stedet for.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()