0
Bagt kuller med rösti, blødt æg og grillet blomkål

Bagt kuller med rösti, blødt æg og grillet blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

kullerfilet uden skindIldfast fad
1 min.
Forbered fisk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft med grill funktionen tændt. Sæt en kasserolle med vand over at koge til æg.

Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Læg dem i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte dem i ovnen.

kullerfilet uden skindblomkålovn
5 min.
Forbered blomkål

Skær blomkålen ud i store buketter med stok på. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade.

Sæt bagepladen ind øverst i ovnen. Og fisken ind i bunden af ovnen. Bag til fisken er gennemstegt og mælkehvid, ca. 15 min og til blomkålen har taget godt med farve - hold godt øje!

ægkasserolle
10 min.
Kog æggene

Kom æggene i det kogende vand og kog dem præcis 6 min. Kom herefter æggene over i koldt vand, så de ikke koger videre.

bagekartoflerløgpande
15 min.
Lav rösti

Skræl løget. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern (kartoflerne skal ikke skrælles) og snit løget i tynde skiver med en skarp kniv.

Bland løg og kartofler sammen i en skål, og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt en generøs mængde olivenolie, og læg et tæt lag af kartoffelblandingen på panden i ca. 2 cm tykkelse. Lad kartoffelblandingen stege i 4-5 min. på den ene side og tage godt med farve. Vend röstien, og steg den gylden og mør på den anden side. Gentag processen, hvis du har mere kartoffelblanding tilbage. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir indtil servering.

tørret estragonsigte
30 min.
Anretning

Anret fisk og rösti på en tallerken med grillet blomkål. Kom en god klat creme fraiche på tallerkenen. Slut af med at komme estragon i en sigte og smuldr det igennem sigten med fingrene, så det "støver" over creme fraichen - og resten af retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?