0
Bagt kuller med rosenkål, bacon og svampe

Bagt kuller med rosenkål, bacon og svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bagt kuller: Skær fisken i portionsstykker, der er ens i tykkelse (fold evt. halestykket sammen). Krydre med salt, peber og lidt olie. Bages ved 200 g i et smurt ildfast fad i ca. 10-12 min. Overdæk fisken og lad den hvile i ca. 5 min. inden servering.

Sauté af rosenkål, bacon og svampe: Rens rosenkålene og fjern evt. de yderste blade. Del rosenkålene i halve. Skyld svampene og skær dem i mindre stykker. Skær bacon i mindre stykker og svits det i lidt olie i en gryde. Tilsæt svampene og rosenkål og lad dem svitse med i 1-2 min. under omrøring. Hvidvinen tilsættes og det hele småkoger indtil halvdelen af vinen er fordampet. Sidst tilsættes smøret og retten smages til med salt og peber.

Server evt. citruskartofler til retten: Halver små kartofler med skræl og kom dem i et ildfast fad. Vend katoflerne i olie, skallen og saften fra en 1/4 - 1/2 citron og krydre med salt. Bages ved 200 g i ca. 30 min. indtil de er gylden.

Ekstra tilbehør: Baconsvøbt bønner. Sno et stykke bacon om 3-4 bønner og rist dem på en pande til baconet er gyldent.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK