0
Bagt kuller med krydrede, søde kartofler, spinat og rygeost

Bagt kuller med krydrede, søde kartofler, spinat og rygeost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

søde kartoflerharissakrydderi
1 min.
Søde kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub de søde kartofler grundigt med en svamp eller børste.

Skær dem i grove stykker, og vend dem med en god olivenolie, salt, friskkværnet peber og harissa.

Bag dem på en bageplade ved 180 grader i ca. 20-25 min., til de har taget farve, og er møre.

kullerfilet med skind
5 min.
Kuller

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, del den i kuvertstykker, gnid med lidt olivenolie, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Læg fisken i et ildfast fad med skindsiden op, og sæt til side til senere (ikke på køl).

babyspinatskalotteløg
15 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke.

Dryp den grundigt af for vand, og saml den i en tæt bunke på et skærebræt. Skær den igennem et par gange med en skarp kniv, uden at hakke, og kom den op i en skål.

Skræl skalotteløget, hak det super fint med en skarp kniv, og kom det op til spinaten.

rygeost
20 min.
Rygeost

Kom rygeost op i en skål, og rør lidt mælk eller vand i, så den bliver lidt mere lind, omtrent som en yoghurt.

Sæt fisken ind i bunden af ovnen, og bag den ca. 10-15 min, til du kan trække skindet af uden problemer.

40 min.
Anretning

Rør rygeosten løst op i spinaten, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret de søde kartofler, den bagte fisk og spinat på en tallerken, og servér straks.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
801 kcal
Fedt:
60,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,3 g
Kulhydrat:
28,9 g
heraf sukkerarter:
9,3 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
33,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?