0

Bagt kuller på spinatbund med feta/oliventopping og cremet tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem møre i en smule olivenolie. Kom de flåede tomater og oregano ved, krydr med salt og peber og lad det simre 10 min. Blend saucen helt glat, kom ¾ dl fløde ved og smag til.

Fisk: Pres væden ud af spinaten og fordel det i bunden af et lille ildfast fad. Krydr med salt og peber og hæld ¾ dl fløde over. Skær fisken i 5-6 ensartede stykker og læg dem ovenpå spinaten. Smuldr fetaen i en skål. Skær olivenkødet fra stenene og hak det let. Skær tomaterne i kvarte og snit persillen groft. Vend oliven, tomat og persille sammen med fetaen, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel toppingen ovenpå fiskestykkerne og bag dem ved 200°C i 12-15 min.

Server med små kogte eller råstegte kartofler, dampede grøntsager og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.