Sauce: Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem møre i en smule olivenolie. Kom de flåede tomater og oregano ved, krydr med salt og peber og lad det simre 10 min. Blend saucen helt glat, kom ¾ dl fløde ved og smag til.
Fisk: Pres væden ud af spinaten og fordel det i bunden af et lille ildfast fad. Krydr med salt og peber og hæld ¾ dl fløde over. Skær fisken i 5-6 ensartede stykker og læg dem ovenpå spinaten. Smuldr fetaen i en skål. Skær olivenkødet fra stenene og hak det let. Skær tomaterne i kvarte og snit persillen groft. Vend oliven, tomat og persille sammen med fetaen, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel toppingen ovenpå fiskestykkerne og bag dem ved 200°C i 12-15 min.
Server med små kogte eller råstegte kartofler, dampede grøntsager og godt groft brød til.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften