0
Bagt kulmule i quinoasalat med avokado og dukkah
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet uden skind
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 180 grader.

Gnid fisken med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, læg den i et ildfast fad, og bag den i ca. 10-12 min.

Sæt samtidig en stor gryde godt saltet vand over at koge til broccoli, ligesom hvis du skulle koge pasta.

quinoa
5 min.
Quinoa

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand, og dræn den godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden.

Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen, og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.

broccolilime
15 min.
Broccoli

Skyl broccolien, og skær den ud i lange buketter. Kom buketterne ned i det kogende vand, og lad dem blanchere 1-2 min., så de bliver møre med godt med bid.

Kom dem herefter op i en skål, og vend dem med lidt olivenolie og godt med fintrevet limeskal.

avokadodukkahlime
20 min.
Avokado

Halvér avokadoen, og skær kødet i tern. Vend ternene med masser af limesaft, salt og dukkahkrydderi.

25 min.
Anretning

Vend quinoa og avokado sammen, og smag til en sidste gang.

Anret den i bunden af en dyb tallerken med broccolibuketterne på siden og brud af fisk ud over. 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
738 kcal
Fedt:
41,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
45,9 g
heraf sukkerarter:
2,9 g
Kostfibre:
15,7 g
Protein:
38,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?