Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader.
Gnid fisken med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, læg den i et ildfast fad, og bag den i ca. 10-12 min.
Sæt samtidig en stor gryde godt saltet vand over at koge til broccoli, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand, og dræn den godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden.
Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen, og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.
Skyl broccolien, og skær den ud i lange buketter. Kom buketterne ned i det kogende vand, og lad dem blanchere 1-2 min., så de bliver møre med godt med bid.
Kom dem herefter op i en skål, og vend dem med lidt olivenolie og godt med fintrevet limeskal.
Halvér avokadoen, og skær kødet i tern. Vend ternene med masser af limesaft, salt og dukkahkrydderi.
Vend quinoa og avokado sammen, og smag til en sidste gang.
Anret den i bunden af en dyb tallerken med broccolibuketterne på siden og brud af fisk ud over.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kundekommentarer ()