0
Bagt mørksej i quinoasalat med avokado og dukkah
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

filet royal af mørksej uden skind
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 180 grader.

Gnid fisken med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, læg den i et ildfast fad, og bag den i ca. 10-12 min.

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til broccoli, ligesom hvis du skulle koge pasta.

quinoa
5 min.
Quinoa

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand, og dræn den godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt, og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden.

Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen, og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.

broccolilime
15 min.
Broccoli

Skær broccolien ud i lange buketter, kom dem ned i det kogende vand, og lad dem blanchere 1-2 min., så de bliver møre med godt med bid.

Kom dem herefter op i en skål, og vend dem med lidt olivenolie og godt med fintrevet limeskal.

avokadodukkahlime
20 min.
Avokado

Halvér avokadoen, og skær kødet i tern. Vend ternene med masser af limesaft, salt og dukkahkrydderi.

25 min.
Anretning

Vend quinoa og avokado sammen, og smag til en sidste gang.

Anret den i bunden af en dyb tallerken med broccolibuketterne på siden og brud af fisk ud over. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
738 kcal
Fedt:
41,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
45,9 g
heraf sukkerarter:
2,9 g
Kostfibre:
15,7 g
Protein:
38,5 g