0
Bagt kulmule med asparges og nye kartofler i bagnèt verd piemontese

Bagt kulmule med asparges og nye kartofler i bagnèt verd piemontese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

nye kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 min. Kom dem i et dørslag, lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.

ansjoserbredbladet persillesaltede kapers
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Slyng persillen tør i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Mort til en glat masse med 1 spsk. god olivenolie pr. person, 1/2 tsk. af din bedste eddike pr. person (gerne en hvidvinseddike), kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

asparges hvide/grønne
15 min.
Asparges:

Skræl asparges grundigt fra hoved mod rod. Knæk eller skær den nederste træede del fra. Steg asparges på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

nye kartofler
20 min.
Kartofler & bagnèt verd

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem med bagnèt verd (brug det halve her). Smag til med salt og peber, og anret dem i en skål.

kulmulefilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom den i et ildfast smurt fad. Krydr med salt og peber. Fordel det sidste bagnèt verd på toppen af hvert stykke fisk. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8-12 min., til fisken netop er gennembagt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.