Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 min. Kom dem i et dørslag, lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.
Pil og hak hvidløg.
Slyng persillen tør i en salatslynge, og hak den groft.
Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.
Mort til en glat masse med 1 spsk. god olivenolie pr. person, 1/2 tsk. af din bedste eddike pr. person (gerne en hvidvinseddike), kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).
Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.
Skræl asparges grundigt fra hoved mod rod. Knæk eller skær den nederste træede del fra. Steg asparges på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.
Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem med bagnèt verd (brug det halve her). Smag til med salt og peber, og anret dem i en skål.
Del fisken i portionsstykker, og kom den i et ildfast smurt fad. Krydr med salt og peber. Fordel det sidste bagnèt verd på toppen af hvert stykke fisk. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8-12 min., til fisken netop er gennembagt.
Som vist på billedet.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften