0
Bagt kulmule med grønkål, rødbeder, peberrod og bacon

Bagt kulmule med grønkål, rødbeder, peberrod og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbede/kartoffelpuré: Skræl kartofler og rødbeder og del dem i grove stykker - kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter - mos dem sammen med en gaffel og rør massen med generøse mængder af din bedste olivenolie - riv peberrod fint og vend det i massen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Grønkål & bacon: Skær bacon i tynde strimler og rist dem gyldne og sprøde på en pande. Pluk bladene af kålen og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand - dræn i en salatslynge. Tilsæt det ordnede grønkål og en klump frisk smør til det stegte bacon og sauter igennem 2-3 minutter. Smag evt. til med lidt salt (pas på da bacon allerede er salt!) og masser af sort peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med lidt olivenolie og sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag fisken med skindsiden opad i 12-14 min.

Anretning: Som vist på billedet. Drys kål og bacon med kapers og riv parmesan over. Løft forsigtigt skindet af fisken og spis straks.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?