0
Bagt kulmule med grønkål, rødbeder, peberrod og bacon

Bagt kulmule med grønkål, rødbeder, peberrod og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbede/kartoffelpuré: Skræl kartofler og rødbeder og del dem i grove stykker - kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter - mos dem sammen med en gaffel og rør massen med generøse mængder af din bedste olivenolie - riv peberrod fint og vend det i massen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Grønkål & bacon: Skær bacon i tynde strimler og rist dem gyldne og sprøde på en pande. Pluk bladene af kålen og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand - dræn i en salatslynge. Tilsæt det ordnede grønkål og en klump frisk smør til det stegte bacon og sauter igennem 2-3 minutter. Smag evt. til med lidt salt (pas på da bacon allerede er salt!) og masser af sort peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med lidt olivenolie og sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag fisken med skindsiden opad i 12-14 min.

Anretning: Som vist på billedet. Drys kål og bacon med kapers og riv parmesan over. Løft forsigtigt skindet af fisken og spis straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?