0
Bagt kulmule med grøntsagsbearnaise, linser og stegt kål

Bagt kulmule med grøntsagsbearnaise, linser og stegt kål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldsellerigulerøddergrønne linserestragonskalotteløg
1 min.
Grøntbearnaise

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i grove stykker. Kom dem op i en gryde med rigeligt vand, og kog, til begge dele er helt møre.

Pil løgene, og hak dem fint. Pluk estragon ud i blade, og hak også dem.

Sæt linserne over at koge i en anden gryde med vand, så det dækker, og et skud salt.

kulmulefilet med skindFlower sproutscitron
15 min.
Flower sprouts og fisk

Skyl kålen grundigt, og fjern evt grimme blade. Halver de største.

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr dem med salt. Læg fisken med skindsiden op i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min. i ovnen.

Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt lidt olie og lynsteg kålen i 2-3 min. Kom kålen over i en skål, og krydr med lidt salt og masser af fintrevet citronskal.

Lys eddikesmør
25 min.
Grøntbearnaise

Dræn vandet fra grøntsagerne, og tilsæt en god klat smør eller et generøst skud olivenolie. Blend det hele til en lind puré med en stavblender. Vend skalotteløg og estragon i puréen, og smag til med salt, friskkværnet sort peber og lidt lys eddike.

30 min.
Anretning

Anret fisk, stegt kål og linser på en tallerken. Kom en god klat grøntbearnaise ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?