0
Bagt kulmule med jordskokker og cremet glaskål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Jordskokker

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt - gerne med en svamp eller børste. Fjern evt. urenheder og skær store jordskokker over, så alle jordskokkerne er ca. på størrelse med en golfbold eller mindre.

Vend skokkerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem på en bradepande i ovnen i ca. 25 min., til de er møre, og har taget masser af farve.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, krydr med salt og peber, og læg den i et smurt ildfast fad til senere (sæt ikke fadet på køl).

glaskåldildgræsk yoghurt, 10%hvidløgsyrlige spiseæblerkulmulefilet uden skind
15 min.
Cremet glaskål

Skræl glaskål, og skær det i små tern. Vask æble, og skær det i lignende tern.

Hak dild fint, både stilke og blade. Gem evt. lidt blade til anretning. 

Vend dild, yoghurt, glaskål og æble sammen i en skål, og smag til med friskkværnet peber og lidt fintrevet hvidløg. Kom ikke salt i, da æbler og glaskål vil blive bløde inden servering.

Når jordskokkerne har været i ovnen i ca. 15 min., skruer du ned på 180 grader, sætter fisken ind i bunden af ovnen, og lader den bage med ca. 10-12 min.

30 min.
Anretning

Anret jordskokker og kulmule på en tallerken med den cremede salat på siden. Slut af med at komme evt. dildkviste over. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
33,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
33,5 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
30,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?