0
Bagt mørksej med karrysovs, sorghum og pak choy
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Forbered fisk

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fisken i kuvertstykker, læg dem i et smurt ildfast fad, og krydr med lidt salt.

sorghum
5 min.
Kog sorghum

Kom sorghum op i en kasserolle med rigeligt vand og lidt salt. Kog ca. 15 min., til de er møre.

mini pak choypeanutskoriander
15 min.
Skær grønt

Skær pak choy i tynde både, og hak peanuts med en kniv. Hak koriander groft - både stilke og blade.

Sæt fisken i ovnen og bag ca. 15 min. - så er fisken færdig. (NB. på billedet er der skind på fisken, men du får leveret fisk uden skind)

klassisk karrysovs
20 min.
Lun saucen

Kom karrysovs i en kasserolle, og giv den et opkog.

25 min.
Anretning

Anret drænet sorghum og bagt fisk i en dyb tallerken.

Kom sauce over sorghum, og slut af med pak choy, peanuts og koriander.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?