0
Bagt kulmule med oliven-pinjekerne panade, grønne asparges, spaghetti og sauce Antiboise

Bagt kulmule med oliven-pinjekerne panade, grønne asparges, spaghetti og sauce Antiboise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

pinjekernerTomater på stilksorte Leccino oliven, uden sten
1 min.
Oliven-pinjekerne panade:

Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær kødet i små tern (gem 3/4 til saucen). Hak oliven og ristede pinjekerner i små stykker, og bland 1/4 af tomaterne sammen med pinjekerner, oliven, en klump blødt smør, lidt olivenolie og peber.

grønne asparges
10 min.
Asparges:

Fjern den nederste træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skyl aspargeserne, og kog dem i 2-3 min. 

kulmulefilet med skindcitron
20 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt. Kom fiskestykkerne i et smurt ildfast fad med skindsiden nedad. Pres lidt citronsaft over fisken, og kom 1/4 dl vand i bunden. Kom et generøst lag oliven-pinjekerne panade på hvert stykke fisk, og bag dem i ovnen ved 215 grader i 8-10 min. afhængig af tykkelse. Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.

Tomater på stilkpurløgskalotteløgcitron
30 min.
Sauce Antiboise

Fiskefond (fra bunden af den bagte fisk), saft fra 1/2 - 1 citron og finthakket skalotteløg koges op, og gryden tages af blusset. 1/2-1 dl olivenolie piskes i, og kødet fra de sidste tomater tilsættes sammen med hakket purløg. Saucen smages til med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
35 min.
Pasta

Kog pasta al dente i rigeligt godt saltet vand. Dræn vandet fra pastaen, og vend med den lune sauce. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?