0
Bagt kulmule med ris, stuvede svampe og bagte løg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kulmulefilet med skindløgris, basmati
1 min.
Løg og fisk

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl løgene, skær dem i både, og læg dem i et ildfast fad. Dryp lidt olivenolie på, og krydr med lidt salt.

Bag løgene i ovnen i 20-25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet helt møre.

Skær fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad med skindsiden op, men vent lidt med at sætte fadet i ovnen.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

creme fraiche 38%brun mark-champignoncitron
5 min.
Stuvning

Fjern evt. urenheder på svampene, og skær dem i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme, og steg svampene i lidt olivenolie i 2-3 min. Tilsæt så creme fraichen, og lad den koge op og creme svampene. Smag til med salt, lidt fintrevet citronskal og godt med friskkværnet sort peber.

Sæt nu fisken nederst i ovnen, og skru ned på 180 grader. Den skal bage i ca. 10-15 min. Fisken er færdig, når du kan trække skindet af med fingrene uden problemer.

squashrødt æble
20 min.
Grønt

Skær æble og squash i små tern, og vend dem sammen med lidt citronsaft og et par dråber olivenolie.

30 min.
Anretning

Anret ris, fisk og bagte løg på en tallerken med æbler og squash, og slut af med at komme stuvningen over fisken.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1136 kcal
Fedt:
74,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,5 g
Kulhydrat:
79,6 g
heraf sukkerarter:
16,9 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
35,2 g