0
Bagt kulmule med ris, stuvede svampe og bagte løg

Bagt kulmule med ris, stuvede svampe og bagte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet med skindløgris, basmati
1 min.
Løg og fisk

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl løgene, og skær dem i både. Dryp lidt olivenolie på, og krydr med lidt salt. Bag løgene i ovnen i 20-25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet helt møre.

Skær fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad med skindsiden op, men vent lidt med at sætte fadet i ovnen.

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

creme fraiche 38%brun mark-champignoncitron
5 min.
Stuvning

Fjern evt. urenheder på svampene,  og skær dem i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme, og steg svampene i lidt olivenolie i 2-3 min. Tilsæt så creme fraichen, og lad den koge op og creme svampene. Smag til med salt, lidt fintrevet citronskal og godt med friskkværnet, sort peber.

Sæt nu fisken nederst i ovnen, og skru ned på 180 grader. Den skal bage i 10-15 min. Fisken er færdig, når du kan trække skindet af med fingrene uden problemer.

squashrødt æble
20 min.
Grønt

Skær æble og squash i små tern, og vend dem sammen med lidt citronsaft og et par dråber olivenolie.

30 min.
Anretning

Anret ris, fisk og bagte løg på en tallerken med æbler og squash. Slut af med at komme stuvningen over fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?