0
Bagt kulmule med søde kartofler, æblekompot og cremet kål

Bagt kulmule med søde kartofler, æblekompot og cremet kål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerchipotlesauce krydderi
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, du behøver ikke at skrælle dem. Skær dem i grove både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblanding. Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag ca. 20 - 25 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne.

rødløgæble
5 min.
Lav kompotten

Skær æblet i ca. 0,5 mm tykke skiver, og rødløgene i en smule tyndere skiver. Vend det hele godt sammen, og krydr med lidt salt. Kom det op i en gryde, og tryk det lidt ned med fingrene. Kom så blot et par dråber vand op i gryden, og læg et tætsluttende låg på. Lad gryden stå ca. 10-15 min., på så lavt et blus som muligt, til æble og rødløg er dampet møre, og "vokset sammen". Du skal ikke røre undervejs.

kulmulefilet med skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i portionsstykker, og gnid dem med lidt olivenolie og salt. Skru ovnen ned på 180 grader, og bag dem ca. 10-15 min. under pladen med kartofler, til de er mælkehvide og møre.

citronkærnemælksavoykål
20 min.
Steg kålen

Skær kålen ud i grove stykker. Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålstykkerne hårdt og kort ca. 2-3 min., så de tager farve i kanterne, men beholder noget bid. Krydr med lidt salt, og kom dem op i en skål. Vend kålen med ca. 1-2 spsk. kærnemælk pr. kuvert, og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret æblekompot, bagte kartofler og fisk på en tallerken. Kom kålen ved og slut evt. af med en skefuld kærnemælk mere over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?