0
Bagt kulmule med søde kartofler, æblekompot og cremet kål

Bagt kulmule med søde kartofler, æblekompot og cremet kål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerchipotlesauce krydderi
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, du behøver ikke at skrælle dem. Skær dem i grove både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblanding. Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag ca. 20 - 25 min., til de er gyldne og sprøde i kanterne.

rødløgæble
5 min.
Lav kompotten

Skær æblet i ca. 0,5 mm tykke skiver, og rødløgene i en smule tyndere skiver. Vend det hele godt sammen, og krydr med lidt salt. Kom det op i en gryde, og tryk det lidt ned med fingrene. Kom så blot et par dråber vand op i gryden, og læg et tætsluttende låg på. Lad gryden stå ca. 10-15 min., på så lavt et blus som muligt, til æble og rødløg er dampet møre, og "vokset sammen". Du skal ikke røre undervejs.

kulmulefilet med skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i portionsstykker, og gnid dem med lidt olivenolie og salt. Skru ovnen ned på 180 grader, og bag dem ca. 10-15 min. under pladen med kartofler, til de er mælkehvide og møre.

citronkærnemælksavoykål
20 min.
Steg kålen

Skær kålen ud i grove stykker. Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålstykkerne hårdt og kort ca. 2-3 min., så de tager farve i kanterne, men beholder noget bid. Krydr med lidt salt, og kom dem op i en skål. Vend kålen med ca. 1-2 spsk. kærnemælk pr. kuvert, og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret æblekompot, bagte kartofler og fisk på en tallerken. Kom kålen ved og slut evt. af med en skefuld kærnemælk mere over retten.

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?