0
Bagt kulmule med sprøde grøntsager og sesam-misodip

Bagt kulmule med sprøde grøntsager og sesam-misodip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesam-misodip: Kom sesamfrø i et ildfast fad og rist dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter - knus dem i en morter med lidt groft salt. Kom misopasten i en lille skål og rør med revet ingefær - tilsæt samme mængde sukker (gerne rørsukker) som der er masse og rør nu med tamari og limesaft samt 2/3 af de ristede knuste sesamfrø. Lad dressingen hvile 10-15 minutter.

Grøntsager: Soigner alle grøntsager, skær stokken fra blomkålen og skær det hele i mundrette bidder. Kom dem i isvand i 15 minutter - dræn og server straks. Skyl brøndkarsen i kold vand inden brug. (Isvand gør grønsagerne ekstra sprøde)

Fisk: Del fisken i portioner og kom dem med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Pil forsigtigt skindet af fisken og server straks.

Anretning: Som vist på billedet – fordel miso-dippen ovenpå fisk og grønsager og drys med det sidste knuste sesam og klippet brøndkarse.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?