0
Bagt kulmule med sprøde grøntsager og sesam-misodip

Bagt kulmule med sprøde grøntsager og sesam-misodip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesam-misodip: Kom sesamfrø i et ildfast fad og rist dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter - knus dem i en morter med lidt groft salt. Kom misopasten i en lille skål og rør med revet ingefær - tilsæt samme mængde sukker (gerne rørsukker) som der er masse og rør nu med tamari og limesaft samt 2/3 af de ristede knuste sesamfrø. Lad dressingen hvile 10-15 minutter.

Grøntsager: Soigner alle grøntsager, skær stokken fra blomkålen og skær det hele i mundrette bidder. Kom dem i isvand i 15 minutter - dræn og server straks. Skyl brøndkarsen i kold vand inden brug. (Isvand gør grønsagerne ekstra sprøde)

Fisk: Del fisken i portioner og kom dem med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Pil forsigtigt skindet af fisken og server straks.

Anretning: Som vist på billedet – fordel miso-dippen ovenpå fisk og grønsager og drys med det sidste knuste sesam og klippet brøndkarse.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?