0
Hvilling med stegte gulerødder, friskost og ristede kerner

Hvilling med stegte gulerødder, friskost og ristede kerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderporredild
1 min.
Ordn det grønne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl gulerødderne, og skær dem i store stykker på størrelse med en tommeltot.

Fjern top og rod på porren, og vask den grundigt.

Hak dilden fint med en skarp kniv - både stilke og blade.

gulerøddergræskarkernercitron
10 min.
Steg gulerødder og kerner

Rist græskarkernerne let på en tør pande ved mellem varme 2-3 min. Tag dem derefter af panden.

Tilsæt lidt olie til panden, og steg gulerødderne ved høj varme i ca. 4-6 min., til de har taget godt med farve, men stadig har bid. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege dem over to gange. 

Når gulerødderne er færdige, deler du citronen i to halve, og steger den på skærefladen i ca. 2-3 min., til den har taget godt med farve, og nærmest er branket.

Kom herefter gulerødder, saften fra citronen og græskarkernerne op i en skål, smag til med salt og friskkværnet peber, og hold det varmt. 

hvillingfilet med skind
12 min.
Bag fisken

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag fisken i et ildfast fad i ca. 12-15 min. på skindsiden, til den er mør og mælkehvid.

porre
20 min.
Damp porrerne

Del hver porre i 4-5 stykker, og kom stykkerne ned i en gryde. Dæk porrerne ca. halvt med vand, og tilsæt lidt salt. 

Damp porrerne under låg i ca. 5 min., til de er helt møre, og slipper en kniv.

Hæld herefter vandet helt væk, og vend porrerne forsigtigt med den hakkede dild og lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber.

frisk ricotta
30 min.
Anretning

Tag forsigtigt skindet af fisken, og pluk den ud i grove stykker. Anret porrer, gulerødder og fisk som en grov salat. Slut af med at komme små skefulde af ost rundt på tallerkenen, og kom gerne et par dråber olivenolie over retten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
580 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,2 g
Kulhydrat:
32,5 g
heraf sukkerarter:
24,6 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
47,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?