0
Bagt kulmule med stegte perlebyg, spidskål, salvie & mozzarella

Bagt kulmule med stegte perlebyg, spidskål, salvie & mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Tænd ovnen på 225 grader.

Kog perlebyg i rigeligt letsaltet vand i 12-15 min., og dryp den grundigt af i en sigte.

perlebygspidskålrødløghvidløgsalvie
2 min.
Perlebyg og kål

Skær kålen ud i strimler (kassér stokken). 

Steg kålstrimlerne på en pande i god olivenolie, til de begynder at blive gyldne og karamelliserede. 

Pill og snit hvidløg og rødløg fint.

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kål, og rist igennem et par minutter. 

Kom rødløg ved, og rist med i 1 minut.

Krydr med salt og peber. 

Tag kålene af panden, sæt dem til side, og hold dem lune.

Kom den kogte perlebyg på panden, hvor du stegte kål, sammen med et par skefulde god olivenolie.

Lad byggen stege ved hård varme i 2-3 min., til den er gylden og sprød. Smag til med salt og peber. 

Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med plukkede og grofthakkede salvieblade (gem lidt til fisken), og vend det med den stegte kål.

kulmulefilet uden skindfrisk mozzarellasalvie
20 min.
Fisk

Del fisken i 2-3 stk. pr. pers., kom den i et smurt ildfast fad, og krydr med salt og peber. 

Vend fisken i lidt olivenolie, top hvert stykke fisk med en pæn skive mozzarella, og drys med lidt salt, sort peber, olivenolie og et blad salvie.

Bag fisken i ovnen i 10-12 min. 

citron
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv citronskal over retten til sidst. 

Kommentarer og forslag til opskriften