0
Bagt kulmule med za'atar dertil kikærter, rosenkål, hasselnødder, hytteost & tørrede tranebær

Bagt kulmule med za'atar dertil kikærter, rosenkål, hasselnødder, hytteost & tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rosenkålkikærterhvidløghasselnøddekerner
1 min.
Kikærter & rosenkål:

Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Kom imens kikærterne i en sigte, skyl dem igennem,  og lad dem dryppe af. Fjern de yderste blade på rosenkålene, og del dem i halve. Steg rosenkål på panden, hvor du ristede nødderne. Rist dem med skærefladen nedad i god olivenolie, til de er gyldne og karamelliserede. Pil og finthak hvidløg. Kom det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter. Krydr med salt og peber. Kom en generøs klump smør ved sammen med de drænede kikærter. Lad dem riste med i 2-3 min.

kulmulefilet uden skindza'atar
15 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker. Kom stykkerne på en bageplade eller et ildfast fad med smurt bagepapir. Krydr fisken med salt, peber og za'atar (brug det halve her). Bag fisken i en 175 grader forvarmet ovn i 6-8 min., til den netop kan skilles i flager. 

hytteosttørrede tranebær
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel hytteost på tallerkener og dryp med lidt god olivenolie samt salt og peber. Kom kikærter og rosenkål omkring. Top med de tørrede tranebær, hakkede hasselnødder og fisk. Krydr med masser det sidste za'atar.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?