0

Bagt kulmulefilet med blomkålsrisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Blomkålsrisotto: Hak skalotteløget fint. Soigner blomkålen og skær den i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålen tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålen). Tilsæt fløden (mælk kan også bruges) og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesan og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.

Fisk: Fisken skæres i portionsstykker, krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad. Fisken bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter til fisken er mælkehvid

Server retten sammen med små kartofler og friskhakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.