0

Bagt kulmulefilet med blomkålsrisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Blomkålsrisotto: Hak skalotteløget fint. Soigner blomkålen og skær den i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålen tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålen). Tilsæt fløden (mælk kan også bruges) og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesan og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.

Fisk: Fisken skæres i portionsstykker, krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad. Fisken bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter til fisken er mælkehvid

Server retten sammen med små kartofler og friskhakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.