Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingelåret i knæleddet, og gnid stykkerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 30 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Skræl løgene, og skær dem i halve. Krydr dem på samme måde som kyllingen, og læg dem ind på bagepladen, så de kan nå at bage med i 20-25 min.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske, og skær den ud i tynde strimler.
Sæt en gryde over ved mellemhøj varme, tilsæt et godt skud olivenolie, og også gerne en klat smør.
Sautér ingefær og krydderiblanding i 1-2 min., og kom så linserne op i gryden. Tilsæt lidt salt, og vend godt rundt. Dæk med vand, og lad det simre, til linserne er helt møre, og kogt sammen til en grød. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.
Skær tomaterne ud i grove tern. Kom dem op i en skål, og krydr med lidt salt og et par dråber olivenolie.
Pluk korianderen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. Vend blade og stilke sammen med tomaterne.
Anret kylling og daal i en dyb tallerken med tomatsalat og bagte løg til.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran
Kundekommentarer ()