Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingelåret i knæleddet. Gnid stykkerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Læg dem på en bageblade, og bag dem i ca. 30 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Skræl løgene, og skær dem i halve. Krydr dem på samme måde som kyllingen, og læg dem ind på bagepladen, så de kan nå at bage i 20-25 min.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske. Skær ingefæren ud i tynde strimler.
Sæt en gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie og også gerne en klat smør.
Sautér ingefær og krydderiblanding et minut eller to, og kom så linserne op i gryden. Tilsæt lidt salt, og vend godt rundt. Dæk med vand, og lad det simre, til linserne er helt møre og kogt sammen til en grød. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis gryden skulle være ved at koge tør.
Skyl tomaterne, og skær dem ud i grove tern. Kom dem op i en skål, og krydr med lidt salt og et par dråber olivenolie.
Pluk korianderen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Vend blade og stilke sammen med tomaterne.
Anret kylling og daal i en dyb tallerken med tomatsalat og bagte løg til.
Velbekomme!
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
Spidskommenfrø, Korianderfrø, Safran, Allehånde, Kanel, Kommen, Cayennepeber og Laurbærblade.
Kundekommentarer ()