0
Bagt kyllingelår med krydrede kikærter og dampet broccoli

Bagt kyllingelår med krydrede kikærter og dampet broccoli

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kyllingelår
1 min.
Kyllingelår

Tag gerne kyllingen ud af køleskabet 30 min. før, du går i gang med maden.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del hvert kyllingelår i to, og gnid dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. pers. og godt med salt og friskkværnet peber.

Læg lårene på en bradepande med god plads imellem, og bag dem i ca. 35 min., til de er gennemtilberedte.

løg
5 min.
Løg

Skræl løgene, skær dem i kvarte, og vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., salt og friskkværnet peber. Kom dem ind til kyllingen, når den har bagt i ca. 10 min.

kikærter i vandcreme fraiche 38%chipotlesauce kryddericitron
10 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, kom dem op i en gryde med 1 spsk. olivenolie pr. pers., og lun dem igennem ved lav varme.

Tilsæt creme fraiche, og lad den koge op. 

Skyl og riv citronen fint (gem skallen til senere).

Smag kikærterne til med krydderiblandingen og lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

citronbroccoli
20 min.
Broccoli

Skær broccoli ud i buketter, gerne med godt med stilk.

Skyl dem grundigt, og kom dem op i en gryde med lidt salt og ca. 1 cm vand.

Damp buketterne ved høj varme under låg i 2-3 min., til de er blevet møre, men stadig har en smule bid.

Tag dem op af gryden, og drys med citronskallen fra før.

40 min.
Anretning

Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med kylling, løg og broccoli ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1088 kcal
Fedt:
71,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
21 g
Kulhydrat:
45,4 g
heraf sukkerarter:
16,1 g
Kostfibre:
17,4 g
Protein:
55,8 g