
 Tænd ovnen på 230 grader.
Del kyllingelårene i over og underlår. Krydr grundigt på begge sider med salt og peber og gnid det godt ind i skindet. Kom kyllingen i et ildfast fad. Kom det i den varme ovn og steg til kyllingen er mør & sprød – det tager ca. 30 minutter.
Kog risene efter anvisning på posen.
Skær æblet ud i små tern.
Rib kålen af stilken og skyl den godt. Dryp den derefter grundigt af.
Varm en stor pande eller wok op ved højeste varme. Stegt kålen kort og hårdt, så den tager godt med farve og falder en smule sammen - ca. 2-3 minutter. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege kålen over flere gange. Kom kålen op i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber.
Når risene er færdige, vender du dem med krydderblandingen er smager til med lidt salt.
Anret risene i bunden af en tallerken med kyllingen ovenpå.
Kom kålen ved siden af med æbletern ovenpå og slut af med at komme kærnemælk henover kålen.
Velbekomme!
Bemærk - til denne ret skal du selv have olivenolie, salt og peber derhjemme!
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kommentarer og forslag til opskriften