Start med at tænde ovnen på 180 grader. Gnid kulmulen med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber - og sæt den i et ildfast fad. Bag ca. 10-12 min.
Sæt samtidig en stor gryde godt saltet vand over at koge til broccoli - ligesom hvis du skulle koge pasta.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand og dræn den godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.
Skyl broccolien og skær den ud i lange buketter. Kom buketterne ned i det kogende vand og lad dem blanchere 1-2 min - så de bliver møre med godt med bid. Kom dem herefter op i en skål og vend dem med lidt olivenolie og godt med fintrevet skal af lime.
Halvér avokadoen og skær kødet i tern. Vend dem med masser limesaft, salt og dukkahkrydderiet.
Vend quinoa og avokado sammen og smag til en sidste gang. Anret den i bunden af en dyb tallerken med broccolibuketterne på siden og brud af kulmule ud over.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()