0
Bagt laks med blå birkes, dertil stuvede bladbeder, perlespelt & Lindbjerg blue

Bagt laks med blå birkes, dertil stuvede bladbeder, perlespelt & Lindbjerg blue

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt:

Kog den omhyggeligt skyllede spelt i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad kornene afkøle let.

skalotteløghvidløgbladbederfløde 38% (piskefløde)lindbjerg blue
5 min.
Stuvede bladbeder, perlespelt & Lindbjerg blue:

Hak hvidløg og skalotteløg fint, og sauter dem af i en bredbundet gryde eller sauterpande i lidt smør og olivenolie, uden at de tager farve. Del bladbeder i små stykker (undlad at bruge den nederste fjerdedel af stænglen, der kan være lidt træet), og sauter dem med i et par minutter. Tilsæt fløde og kog ind, til retten når en let cremet konsistens. Tilsæt de kogte kerner, og kog igennem et par minutter. Smag til med smuldret ost (brug 2/3 her og gem det sidste til senere) samt salt og sort peber.

ASC laks med skindblå birkes
20 min.
Laks:

Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Fordel blå birkes oven på fisken. Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 7-10 min. (afhængig af din ovn).

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre!

Alternativt kan du gøre, som jeg har gjort her. Skær skindet af, vend fisken i blå birkes, og steg den i olie & smør på en pande. 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet: Fordel bladbeder og speltkerner i bunden af en tallerken, og server laksen dertil. Fordel det sidste blå ost omkring.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Lindbjerg blue fremstilles af komælk fra halvøen Salling. Osten fremstilles efter de gode gamle principper fra Frijsenborg Herregårdsmejeri i Hammel. Mejeriet bruger den gamle opskrift til denne herlige blåskimmel, som modnes i GRAND fromages affinager. Osten er blød og smidig ost, med en god afbalanceret smag fra blåskimmelen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?