1. Hæld couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.
2. Pluk mynte, og kom de plukkede blade i iskoldt vand.
3. Soigner blomkålet, og riv det på den grove side af et rivejern.
4. Kom græskarkerner i et ildfast fad, og drys med lidt olie og fint salt. Rist kernerne i en 225 grader varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne.
5. Kom de ristede græskarkerner i en morter, og knus dem let.
6. Rør yoghurt og halvdelen af de knuste græskarkerner sammen med lidt revet citronskal og -saft.
7. Kom laksen med skindsiden nedad i det ildfaste fad, hvor du stegte græskarkernerne.
8. Krydr laksen med salt og peber, og top med græskarkerneyoghurten.
9. Bag laksen i 8-10 minutter ved 200 grader.
10. Rør tahin med finthakket hvidløg, citronsaft, salt og peber samt vand, til den har en let flydende konsistens og smager godt.
11. Smuldr couscous fra hinanden med fingrene og vend den med revet blomkål, tahindressingen samt de sidste græskarkerner.
12. Hak mynten groft, og den vend i couscoussalaten.
Anretning: Som vist på billedet. Pynt evt. med lidt mynte og resten af citronen.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()