Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skær savojkålen ud i store både med stok på. Snit rødløgene i skiver. Halver tomaterne.
Dræn kikærterne for vand.
Sæt en gryde over ved mellem-høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter rødløgene 3-4 min., til de er faldet lidt sammen. Tilsæt krydderblanding, tomater og kikærter, og varm det hele igennem et par minutter. Smag til med salt. Bemærk, at du selv kan styre mængden af krydderi.
Find en pande frem med tilhørende låg. Sæt panden over ved mellem-høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg kålen 2-3 min. på skærefladen, så den tager godt med farve. Læg så låg på panden, skru lidt ned, og lad kålen dampe mør i 3-4 min. under låg. Krydr med lidt salt.
Læg laksestykkerne i et smurt ildfast fad med skindsiden op. Bag laksen i 10-15 min., til du nemt kan fjerne skindet med fingrene, så er fisken nemlig færdig. Krydr med salt.
Anret kikærter, kål og fisk på en tallerken. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten, og server en limebåd på siden.
Velbekomme!
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprikaflager, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% hvidløgspulver, 5% løgpulver, 5% cayenne, 5% røget stærk paprika
Kundekommentarer ()