0
Bagt torsk med krydrede kikærter, stegt savoykål og lime

Bagt torsk med krydrede kikærter, stegt savoykål og lime

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kikærterrødløgsavoykålcherry- eller blommetomater
1 min.
Forbered det grønne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær savoykålen ud i store både med stok på.

Snit rødløgene i skiver, og halvér tomaterne.

Dræn kikærterne for vand.

Mexicansk krydderiblanding (stærk)rødløgkikærtercherry- eller blommetomater
5 min.
Tilbered kikærter

Sæt en gryde over ved mellem-høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.

Sautér rødløgene i 3-4 min., til de er faldet lidt sammen.

Tilsæt krydderblanding, tomater og kikærter, og varm det hele igennem et par minutter. Smag til med salt.

Bemærk, at du selv kan styre mængden af krydderi.

savoykål
10 min.
Steg kålen

Sæt en pande med låg over ved mellem-høj varme, og tilsæt lidt olivenolie.

Steg kålen 2-3 min. på skærefladen, så den tager godt med farve. Læg så låg på panden, skru lidt ned, og lad kålen dampe mør i 3-4 min. under låg. Krydr med lidt salt.

torskefilet med skind
15 min.
Bag fisken

Læg fisken i et smurt ildfast fad med skindsiden op, og bag den i 10-15 min., til du nemt kan fjerne skindet med fingrene, så er fisken færdig. Krydr med salt.

yoghurt naturellime
30 min.
Anretning

Anret kikærter, kål og fisk på en tallerken. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten, og servér med limebåde på siden.

 

NB. På billedet er der benyttet laks, men du modtager torsk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
872 kcal
Fedt:
59,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
34,2 g
heraf sukkerarter:
16,5 g
Kostfibre:
15,9 g
Protein:
40,1 g
Salt:
0,4 g