
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær savoykålen ud i store både med stok på.
Snit rødløgene i skiver, og halvér tomaterne.
Dræn kikærterne for vand.
Sæt en gryde over ved mellem-høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.
Sautér rødløgene i 3-4 min., til de er faldet lidt sammen.
Tilsæt krydderblanding, tomater og kikærter, og varm det hele igennem et par minutter. Smag til med salt.
Bemærk, at du selv kan styre mængden af krydderi.
Sæt en pande med låg over ved mellem-høj varme, og tilsæt lidt olivenolie.
Steg kålen 2-3 min. på skærefladen, så den tager godt med farve. Læg så låg på panden, skru lidt ned, og lad kålen dampe mør i 3-4 min. under låg. Krydr med lidt salt.
Læg fisken i et smurt ildfast fad med skindsiden op, og bag den i 10-15 min., til du nemt kan fjerne skindet med fingrene, så er fisken færdig. Krydr med salt.
Anret kikærter, kål og fisk på en tallerken. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten, og servér med limebåde på siden.
NB. På billedet er der benyttet laks, men du modtager torsk.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften