0
Bagt laks med krydrede kikærter, stegt savoykål og lime

Bagt laks med krydrede kikærter, stegt savoykål og lime

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærterrødløgsavoykålcherry- eller blommetomater
1 min.
Forbered det grønne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær savoykålen ud i store både med stok på. Snit rødløgene i skiver, og halvér tomaterne.

Dræn kikærterne for vand.

Mexicansk krydderiblanding (stærk)rødløgkikærtercherry- eller blommetomater
5 min.
Tilbered kikærter

Sæt en gryde over ved mellem-høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér rødløgene 3-4 min., til de er faldet lidt sammen. Tilsæt krydderblanding, tomater og kikærter, og varm det hele igennem et par minutter. Smag til med salt. Bemærk, at du selv kan styre mængden af krydderi.

savoykål
10 min.
Steg kålen

Find en pande frem med tilhørende låg. Sæt panden over ved mellem-høj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kålen 2-3 min. på skærefladen, så den tager godt med farve. Læg så låg på panden, skru lidt ned, og lad kålen dampe mør i 3-4 min. under låg. Krydr med lidt salt.

økologisk laks med skind
15 min.
Bag laksen

Læg laksestykkerne i et smurt ildfast fad med skindsiden op. Bag laksen i 10-15 min., til du nemt kan fjerne skindet med fingrene, så er fisken færdig. Krydr med salt.

yoghurt naturellime
30 min.
Anretning

Anret kikærter, kål og fisk på en tallerken. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten, og servér med limebåde på siden.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?