0

Bagt laks med peberrodspanering, bagt rødbedesalat og cremet hvidvinssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbedesalat: Skræl rødbederne, skær dem i tern og vend dem med lidt olie, salt og peber. Bred ternene ud på en bageplade og bag dem møre ved 200°C i 20-25 min. Pisk 3 spsk. olie, hvidvinseddike, sennep, honning, salt og peber sammen og smag til. Hak persillen groft. Vend de varme rødbeder med dressing og persille lige inden servering.

Sauce: Kom hvidvin, fond og finthakket skalotteløg i en kasserolle og kog det ned til det halve. Tilsæt fløde og lad det igen koge lidt ind. Smag til med salt og peber og jævn evt. saucen med maizena.

Laks: Panering: Riv peberroden fint og smelt smørret. Rør begge dele sammen med rasp, citronsaft og Worchestershiresauce. Laksestykkerne lægges (med mellemrum) med skindsiden nedad på et stykke bagepapir på en bageplade og drysses med paneringen på kødsiden. Bag dem ved 235°C i ca. 12 min. til paneringen er gylden og let sprød.

Server med små kogte kartofler eller frisk pasta, en god grøn salat og groft brød til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?