Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Kog linserne i rigeligt, godt saltet vand i 15-18 min. Kom de kogte linser op i en sigte, og lad dem dryppe af og køle til senere.
Skrub eller skræl jordskokkerne. Pil og snit skalotteløg fint. Tag ca. 1/3 af jordskokkerne fra til salat. Skær resten i mindre stykker. Steg de snittede løg i en lille gryde i lidt smør og olivenolie. Steg dem, som hvis du skulle lave bløde løg. Krydr med salt og peber. Når løgene er mørke, karamelliserede og bløde, tilsættes de skårne jordskokker. Det hele ristes under låg ved svag varme, til jordskokkerne er møre. Sørg for, at det ikke brænder på, ved at tilsætte en smule vand løbende i processen. Det er ikke meget der skal til, bare 1-2 spsk. ad gangen. Fortsæt til jordskokkerne er møre og begynder at koge ud.
Skær de sidste jordskokker meget fint på et mandolinjern. Skær også æblerne i tynde skiver på samme jern. Kom begge dele i iskoldt vand. Hak persillen. Rør kærnemælk med citronsaft, citronskal, salt og sukker. (Gem lidt citronsaft og -skal til fisken). Vend æbler, jordskokker, kogte linser og dressingen sammen med den hakkede persille. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Del fisken i portionsstykker og dem i lidt god olivenolie, citronsaft og -skal, og krydr den med salt og peber. Læg fisken i et ovnfast fad.
Fisken bages i ovnen ved 160 grader i 10-12 min.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()