0
Bagt laks på kartoffelpuré med stegte løg og salvie

Bagt laks på kartoffelpuré med stegte løg og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skind
1 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side i et smurt, ildfast fad til senere - ikke på køl.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

melede kartofler
3 min.
Kartoffelpure

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog kartoflerne stille og roligt, til de er helt møre.

løgASC laks med skind
7 min.
Løg

Skræl løgene, og halver dem. Find en stor gryde, eller to, afhængig af hvor mange du laver mad til. Læg løgene med skæresiden nedad i gryden, så løgene ligger i ét lag, og alle rører bunden. Tilsæt et stort skud olivenolie, lidt salt, friskkværnet peber og vand, så løgene er dækket ca. halvt op. Bring løgene hurtigt i kog, og lad dem derefter simre under låg ved mellem varme i 5-7 min. Fjern herefter låget, så vandet damper væk, og løgene begynder at stege i olien. Lad løgene tage godt med farve, inden du trækker gryden af varmen, og lader løgene hvile til anretning.

Sæt nu fisken i ovnen, og bag den ca. 10-15 min.

salvielille squashcitron
15 min.
Salvie og squash

Vask squashen, og skær den i små tern. Kom ternene op i en skål, og tilsæt masser af fintrevet skal og saft fra citronen og et lille skud olivenolie. Krydr med friskkværnet peber.

Pluk salvien ud i blade. Varm en stor pande op, og tilsæt en generøs mængde olie, så panden lige er dækket. Steg salvie bladene stille og roligt 30 sekunder, og læg dem herefter op på fedtsugende papir. Krydr med fin salt. 

melede kartofler
20 min.
Kartoffelpure

Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem grundigt. Smag til med rigeligt olivenolie, en klat smør, godt med friskkværnet peber og salt.

30 min.
Anretning

Pluk løgene ud i både, og vend dem sammen med squashternene. Anret en god klat kartoffelmos på en tallerken, og kom laksen ovenpå. Anret en salat af løg og squash på siden med salvieblade henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?