Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, del dem i tern og kog dem møre i usaltet vand. Hak imens hasselnødderne groft. Mos kartoflerne med en elpisker, tilsæt æg, mælk, smør, hasselnødder og timian og smag til.
Fisk: Tænd ovnen på 215°C og grill. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i 1 mm tynde skiver. Læg dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække 5-8 min. Del fisken i portionsstykker, læg dem på en bageplade og krydr med salt og peber. Del æblet i to, fjern blomst og kernehus og skær æblekødet i 1 mm tynde skiver. Hæld vandet fra jordskokkerne og dryp dem godt af. Læg skiftevis jordskok og æble på hvert fiskestykke, så det ligner store skæl. Pensl med olie og bag fiskene 10-15 min. til toppen er gylden, og fisken er gennembagt.
Sauce: Hak skalotteløget fint og kog det op med vineddike og hvidvin i en lille gryde. Lad væsken koge ind til 1/3. Sigt løgene fra. Skær smørret i mindre tern og pisk det i væden. Smag evt. til med salt og peber.
Anretning: Dryp saucen rundt i cirkler på hver tallerken. Læg et stykke fisk i den ene side af tallerknen og et stort ”æg” af kartoffelmosen i den anden.
Server straks sammen med en blandet grøn salat med senneps-olie/eddikedressing til.
Kommentarer og forslag til opskriften