Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl spidskål, og snit den super fint med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Kom kålen op i en skål sammen med masser af limesaft og lidt salt. Knug og kram det hele godt sammen, og lad det trække indtil servering.
Halvér avokadoen, og tag kødet ud med en ske. Skær det i mundrette stykker.
Pluk mynten ud i blade, og snit dem fint med en kniv.
Læg fisken i et ildfast fad, og gnid den med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag fisken i ovnen i 10-15 min., til den er mør.
Tag mayonnaisen ud af glasset, og rør den sammen med chiliflager efter smag.
Lun hvedetortillas i ovnen i 2-3 min., og hold dem lune i et klæde.
Anret tortillaerne ved bordet med stykker af fisk, avokado, kål og chilimayo. Husk at krydre avokado med lidt salt, og drys mynte over til sidst.
Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken
Kundekommentarer ()