Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 170 grader.
Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker.
Krydr med salt og peber, og læg dem på skindsiden i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl.
Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Skær broccolien ud i buketter, gerne med masser af stok på.
Kog broccolibuketterne i 2-3 min., og kom dem op i en stor skål.
Kom linserne i en lille gryde med rigeligt letsaltet vand, og lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min.
Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.
Fjern stenene fra blommerne, og del dem i mundrette bidder.
Kom blommerne op i skålen til broccolien.
Skyl og pluk dild ned i (gem lidt til pynt), tilsæt creme fraiche og za´atar, og vend det hele let rundt.
Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 pers., skal du kun bruge ca. halvdelen af za´atar krydderiet. Smag dig frem!
Tag fisken ud af ovnen, pil skindet af, og pluk kødet i store, rustikke stykker.
Hæld vandet fra linserne, og smag dem til med et godt skud god olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Anret linserne i bunden af en dyb tallerken. Kom fisk og broccolisalat ovenpå, og pynt med resten af dilden.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kommentarer og forslag til opskriften