0
Bagt lyssej i grov salat med broccoli og za'atar
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

lyssejfilet med skind
1 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker. Krydr dem med salt og peber, og læg dem på skindsiden i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl. Tænd ovnen på 170 grader.

broccoli
3 min.
Broccoli

Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, ligesom hvis du skulle koge pasta. 

Skær broccolien ud i buketter, gerne med masser af stok på.

Kog broccolibuketterne í 2-3 min., og kom dem derefter op i en stor skål. 

grønne linserlyssejfilet med skind
6 min.
Linser

Kom linserne i en lille gryde med rigeligt letsaltet vand. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 15 min.

Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.

broccoliblommerdildza'atarcreme fraiche 18%
12 min.
Salat

Skær stenene ud af blommerne, og del dem i mundrette bidder.

Kom blommerne op i skålen til broccolien. Skyl og pluk dild ned i, og gem lidt til pynt. Tilsæt også creme fraiche og za'atarkrydderi. Vend det hele let rundt.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 pers., skal du kun bruge ca. halvdelen af za'atarkrydderiet. Smag dig frem!

grønne linserlyssejfilet med skind
20 min.
Fisk

Tag fisken ud af ovnen, pil skindet af, og pluk kødet i store, rustikke stykker. 

Hæld vandet fra linserne, og smag dem til med et godt skud god olivenolie, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret linserne i bunden af en dyb tallerken. Kom fisk og broccolisalat ovenpå, og pynt med resten af dilden.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?