Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i grove stykker. Kom dem op i en gryde med rigeligt vand, og kog, til begge dele er helt møre.
Pil løgene, og hak dem fint. Pluk estragon ud i blade, og hak også dem.
Sæt linserne over at koge i en anden gryde med vand, så det dækker, og et skud salt.
Skyl kålen grundigt, og fjern evt grimme blade. Halver de største.
Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr dem med salt. Læg fisken med skindsiden op i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min. i ovnen.
Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt lidt olie og lynsteg kålen i 2-3 min. Kom kålen over i en skål, og krydr med lidt salt og masser af fintrevet citronskal.
Dræn vandet fra grøntsagerne, og tilsæt en god klat smør eller et generøst skud olivenolie. Blend det hele til en lind puré med en stavblender. Vend skalotteløg og estragon i puréen, og smag til med salt, friskkværnet sort peber og lidt lys eddike.
Anret fisk, stegt kål og linser på en tallerken. Kom en god klat grøntbearnaise ved.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften