0
Bagt lyssej med grøntbearnaise, linser og stegt kål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldsellerigulerøddergrønne linserestragonskalotteløg
1 min.
Forbered grøntbearnaise

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær begge dele i grove stykker. Kom dem op i en gryde med rigeligt vand, og kog, til begge dele er helt møre.

Pil løgene, og hak dem fint. Pluk estragon ud i blade, og hak også dem.

Sæt linserne over at koge i en anden gryde med vand, så det dækker, og et skud salt.

citronlyssejfilet uden skindgrønkål
15 min.
Ordn kål og bag fisken

Skyl kålen grundigt, og fjern evt grimme blade. Halver de største.

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr dem med salt. Læg fisken med skindsiden op i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min. i ovnen.

Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt lidt olie og lynsteg kålen i 2-3 min. Kom kålen over i en skål, og krydr med lidt salt og masser af fintrevet citronskal.

Lys eddikesmør
25 min.
Lav grøntbearnaisen

Dræn vandet fra grøntsagerne, og tilsæt en god klat smør eller et generøst skud olivenolie. Blend det hele til en lind puré med en stavblender. Vend skalotteløg og estragon i puréen, og smag til med salt, friskkværnet sort peber og lidt lys eddike.

30 min.
Anretning

Anret fisk, stegt kål og linser på en tallerken. Kom en god klat grøntbearnaise ved.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?