0
Bagt lyssej med grydestegt knoldselleri, syrlige æbler og dild

Bagt lyssej med grydestegt knoldselleri, syrlige æbler og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lyssejfilet uden skind
1 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl

Tænd ovnen på 170 grader.

knoldselleri testlyssejfilet uden skind
5 min.
Knoldselleri

Skræl knoldselleriet med en kartoffelskræller. Skær det ud i grove chunks på ca. 3x3 cm. Find en stor gryde og kom selleristykkerne ned i gryden. Det er vigtigt at alle stykkerne rører ved bunden og ikke ligger ovenpå hinanden. Laver du mad til 4 personer kan du med fordel gør det i to store gryder.

Tilsæt vand, så stykkerne er ca. halvt dækkede. Kom ligeledes et generøst skud olivenolie, salt og friskkværnet peber ned til selleristykkerne. Læg låg på gryden og lad dem koge stille og roligt i ca. 5-7 minutter. Fjern så låget og kog videre indtil alt vandet er fordampet og stykkerne begynder at stege. Lad dem tage godt med farve - ud at du rører ved dem. Træk herefter gryden af blusset og lad den stå til senere.

Sæt nu fisken i ovnen og bag den ca. 15 min.

rødt æbleskalotteløgdild
15 min.
Æbler

Mens selleriet tilbereder kan du skære æblet ud i små tern.

Skræl skalotteløget og snit det super fint med en skarp kniv. Hak dilden fint med en skarp kniv - både stilke og blade. Gem æbler, løg og dild til senere.

græsk yoghurt
25 min.
Anretning

Anret de stegte knoldselleri på en tallerken. Kom æbletern, løg og dild ud over. Læg fisken på tallerknen ved siden af og slut af med at komme en god klat yoghurt på tallerknen.

Velbekomme!

Bemærk - til denne ret skal du selv have olivenolie, salt og peber derhjemme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?