0

Bagt lyssej med rigatoni, peberfrugtrelish, Krystal Karl og oregano-bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailoregano
1 min.
Bagte tomater:

Tomaterne halveres, og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt sukker eller honning, og dryp med lidt af din bedste olivenolie. Pluk 1/3 af den friske oregano og hak groft, drys over. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 min. Åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud. Når tomaterne er færdige, holdes de lune, og ovnen sættes op til 225 grader.

rød peberfrugthvidløgsalatløgoregano
10 min.
Peberfrugtrelish:

Skyl peberfrugt, og skær den i tynde strimler. Pil salatløg og hvidløg, snit begge dele så fint du kan - skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristet hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes salatløg og peberfrugter. Sauter ved medium varme, mens du vender ofte i et par min, uden at de tager farve. Tilsæt 2-4 spsk. sukker og al saften fra citronen. Lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og citron. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt friskhakket oregano.

rigatoni, 50% fuldkornkrystal karl
35 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter tids anvisningen på posen (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kom den kogte pasta i et dørslag, og vend den med de bagte tomater og deres saft, peberfrugt relishen samt 1/2 af osten, der er revet fint.

35 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad med lidt olie i bunden med skindsiden nedad og riv den sidste halvdel af osten over. Sæt fisken i en forvarmet ovn ved 225 grader, og bag i 8-10 min, til osten er gylden, og fisken færdig. Server straks.

krystal karloregano
45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Pynt evt med det sidste oregano samt riv det sidste ost over.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?