0
Bagt lyssej med salat af sorghum og grønne asparges i sesam-estragon dressing

Bagt lyssej med salat af sorghum og grønne asparges i sesam-estragon dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Der er et nyt 'SUPERFOOD' in town! Sig goddag til din nye bedste ven: SORGHUM!. Sorghum er af mange spået til at overtage quinoas plads på indkøbslisterne. Sorghum er dog ikke helt nyt; det er dyrket i århundreder i Afrika og Indien (hvor det er kendt som jowar) og er den femte mest dyrkede afgrøde i verden. En af de mange fordele er at sorghum er en tørkebestandig afgrøde der kræver mindre end 1/3 vand end fx majs, hvilket gør det til et miljøvenligt alternativ. Men sorghums nylige popularitet i vesten knyttes til en stadig mere sundheds bevidst verden og dens bestræbelser på at finde naturlige råvarer med masser af antioxidanter, mineraler, fibre og næringsstoffer. Sorghum er en græs art, der oprindeligt stammer fra Centralafrika og det er den dag i dag fortsat den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet takket være dets evne til at vokse i meget tørre og varme områder. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Kogte sorghum:

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.

sesamfrø
5 min.
Sesam:
Kom sesamfrø (gem lidt til anretningen) i et ildfast fad og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.
estragoncitronsesamfrøtahin
10 min.
Sesam-tahin dressing med estragon:

Riv den gule skal af citronen og pres derefter saften fra. Rør tahin, citronsaft og citronskal sammen med ristede sesam og olivenolie til en lind letflydende dressing - juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Finthak plukket estragon og vend i til sidst.

grønne aspargessorghum
25 min.
Sorghum & asparges-salat:

Soigner de grønne asparges (se video ovenover) og del dem i små stykker (undlad at bruge den nederste fjerdedel der kan være lidt træet) og blancher dem i et par minutter i godt saltet vand. Vend asparges sammen med de kogte sorghum og sesamdressingen med estragon. Smag til med salt og peber.

lyssejfilet uden skind
30 min.
Fisk:
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber, og læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad. Bag fisken i en forvarm ovn ved 175 grader i 10-12 minutter.
35 min.
Anretning:

Som vist - drys med de sidste sesamfrø.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?