Der er et nyt 'SUPERFOOD' in town! Sig goddag til din nye bedste ven: SORGHUM!. Sorghum er af mange spået til at overtage quinoas plads på indkøbslisterne. Sorghum er dog ikke helt nyt; det er dyrket i århundreder i Afrika og Indien (hvor det er kendt som jowar) og er den femte mest dyrkede afgrøde i verden. En af de mange fordele er at sorghum er en tørkebestandig afgrøde der kræver mindre end 1/3 vand end fx majs, hvilket gør det til et miljøvenligt alternativ. Men sorghums nylige popularitet i vesten knyttes til en stadig mere sundheds bevidst verden og dens bestræbelser på at finde naturlige råvarer med masser af antioxidanter, mineraler, fibre og næringsstoffer. Sorghum er en græs art, der oprindeligt stammer fra Centralafrika og det er den dag i dag fortsat den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet takket være dets evne til at vokse i meget tørre og varme områder. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.
Riv den gule skal af citronen og pres derefter saften fra. Rør tahin, citronsaft og citronskal sammen med ristede sesam og olivenolie til en lind letflydende dressing - juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og lidt sukker. Finthak plukket estragon og vend i til sidst.
Soigner de grønne asparges (se video ovenover) og del dem i små stykker (undlad at bruge den nederste fjerdedel der kan være lidt træet) og blancher dem i et par minutter i godt saltet vand. Vend asparges sammen med de kogte sorghum og sesamdressingen med estragon. Smag til med salt og peber.
Som vist - drys med de sidste sesamfrø.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()